Cresterea puilor de prepelita

Cresterea puilor de prepelita impreuna cu toate detaliile necesare pentru a creste sanatosi si frumosi.Sexarea puilor de prepelita si furajare!

Maternitatea
Puii de prepelita se scot din incubator cand sunt uscati(au rezerva de mancare pentru inca 24 de ore dupa iesirea din ou).Maternitatea trebuie sa aibe pereti inchisi pentru a se evita curentii de aer,ea se poate face din lemn,policarbonat sau tabla!Asternutul din maternitate trebuie sa fie uscat,sa nu alunece puii de prepelita pe el(eu personal folosesc paturici absorbante de bebelus,pentru ca absorb umezeala imediat si sunt usor de schimbat).

Temperatura
In primele 3 zile trebuie sa fie de 37-38 de grade,dupa care se scade treptat cu cate 2 grade pe zi pana se ajunge la temperatura de 21 de grade!Daca observati ca puii de prepelita se inghesuie sub sursa de caldura,mai ridicati temperatura,deoarece se vor strange unii peste altii si se vor sufoca!Temperatura trebuie sa fie uniforma in toata maternitatea!

Lumina
Au nevoie de o sursa de caldura dar si de un bec care sa faca lumina 24 de ore din 24 in primele 2 saptamani,se scade treptat lumina cu cate o ora pe zi,pana se ajunge la 16-18 ore de lumina.

Mancarea
Se pune doar de prepelite starter timp de 3 saptamani,se pune in recipente dar si pe jos in maternitate in primele zile,intre 3-7 saptamani se da furaj de tineret si de la 7 saptamani se trece pe furaj de prepelite outoare.

Apa de baut
Se pun vitamine,eu personal folosesc Polivit S(se pune 1 ml la 1 litru de apa,care sunt valabile 24 de ore,vitaminele dupa desigilare sunt valabile 3 luni) si eu le mai pun si 3-5 zile antibiotic pentru a evita problemele de digestie si prevenirea bolilor(1 ml la 1 litru de apa,care sunt valabile 24 de ore,dupa desigilarea flaconului termenul de valabilitate este de 3 luni).Eu personal le dau vitamine timp de 14 zile!

Recipientele de apa
Daca sunt mai late se pun pietricele in ele,deorece puii de prepelita se uda sau se ineaca!

Tineret
Dupa 4 saptamani tineretul se poate muta in custiile de outoare,tot atunci se poate stabili sexul si se formeaza familile(1 mascul la 3 femele).Sexul se poate stabili dupa culoarea penajului,dar cel mai sigur masculul,are cloaca umflata de culoare roz si lipsita de pene.

Comanda acum material biologic
Informatii rase de prepelite,cresterea prepelitelor pentru incepatori,cura cu oua de prepelita,incubare oua prepelita,furaje prepelite,pui prepelita


Distribuie

Articole Blog

Cura cu oua de prepelita,tratament sau dieta

Incubarea oualelor de prepelita

Informatii despre prepelita

Oua de prepelita,valori nutritionale

Oua de prepelita pentu incubat,material biologic

Carnea de prepelita,valori nutritionale,produs bio

Oua de prepelita Resita,produs bio