Informatii despre prepelita

Prepelita este o pasare mica,prepelitele sunt migratoare,prepelita japoneza este crescuta pentru oua,prepelitele traiesc inzonele de campie

Prepelita este o pasare de mici dimensiuni, aceasta specie face parte din ordinul „Galliformes” ,ele fiind pasari migratoare.
Prepelitele le gasim in Europa centrala, ele sunt pasari care se sperie usor, numarul lor este intr-o continua scadere din cauza vanatului si a culturii excesive.

Locul de bastina al prepelitei este campia,ea fiind o pasare migratoare ce face parte din ordinul galiformelor,prepelita are o lungime de aproximativ 18 cm ,culoarea acestia este maro cu dungi pe spate(Coturnix coturnix),prepelita ajunge la maturitate la greutatea de 150 de grame femela ,iar masculul la 120 de grame.

Prepelita este foarte vanata din cauza gustului deosebit al carnii,microfermele cresc majoritatea prepelite japoneze,pentru comercializarea de oua de prepelita si a carnii acesteia.
Carnea de prepelita si ouale de prepelita nu contin deloc colesterol si sunt considerate alimente dietetice,ele fiind recomandate si de doctori deoarece au si foarte multe vitamine si minerale.

Prepelitei ii place sa locuiasca in regiunile de deal si de campie.
Prepelita are o culoare maro ,cu dungi inchise si deschise pe tot corpul,masculul are pe piept o culoare cafenie inchisa.
Prepelita cloceste de 2 ori pe an,cuibul acesteia este o gaura in pamant pe care prepelita o captusete cu verdeata ,locul cuibului este ales cu mare atentie pentru a fi ferit de pradatori,de obicei acesta se gaseste in locuri cu multa vegetatie.
Prepelita cloceste de obicei 8-15 oua ,in luna mai si august,perioada de incubatie fiind de 18-19 zile,dupa care ies puisorii de prepelita!In toamna ele se pregatesc sa migreze spre sud in Africa si Asia.

Avicultura este cea mai veche indeletnicire a omului ,ea se ocupa cu domesticirea si cresterea pasarilor.Primele prepelite au fost domesticite in secolul 12 in Asia,prima specia domesticita a fost Countrix in China si japonia.In urma domesticiri prepelita a suferit transformari,ea nu mai cloceste si nu mai poate zbura,pe cand prepelita slbatica cloceste si migreaza.In Romania prepelitele au inceput sa fie domesticite cu 4 deceni in urma,la inceput a fost un drum timid ,dar dupa anul 1990 cresterea prepelitelor s-a intensificat considerabil,ajungadu-se la ferme destul de mari pe teritoriul tarii noastre.
Informatii rase de prepelite,cresterea prepelitelor pentru incepatori,cura cu oua de prepelita,incubare oua prepelita,furaje prepelite,pui prepelita


Distribuie

Articole Blog

Cura cu oua de prepelita,tratament sau dieta

Cresterea puilor de prepelita

Incubarea oualelor de prepelita

Oua de prepelita,valori nutritionale

Oua de prepelita pentu incubat,material biologic

Carnea de prepelita,valori nutritionale,produs bio

Oua de prepelita Resita,produs bio