Oua de prepelita,valori nutritionale


Ouale de prepelite reprezinta pachete de vitamine si minerale,ouale de prepelita in tratamentul mai multor boli cronice

Ouale de prepelite sunt un plus de vitamine si minerale,avand un efect benefic asupra starii de sanatate.Chiar daca oul este mic ca si dimensiunie,este o bomba cu valori nutritionale continand de 3-4 ori mai multe vitamine si minerale decat oul de gaina.

In comparatie cu oul de gaina,oul de prepelita contine de 4 ori mai multa vitamina B1(145% fata de 55% al unui ou de gaina) si de 2 ori mai multa vitamina B2 si vitamina A.Oul de prepelita este foarte bogat in Calciu si Fosfor,si de 5 ori mai mult Potsaiu si Fier decat oul de gaina.

Fata de oul de gaina,oul de prepelita nu cauzeaza alergii si nu are contraindicatii la nici o boala sau afectiune.O diete regulata cu oua de prepelita ajuta in afectiuni ulceroase si digestive.Oule de prepelita cresc foarte mult imunitatea,ajuta memoria,sunt recomandate in anemii ,in perioade de stres si epuziare ajutand corpul sa treaca peste aceste momente foarte usor oferiind necesarul de vitamine si minerale pe cale naturala.

Oule de prepelita mai cresc nivelul hemoglobinei ajutand la eliminarea toxinelor si a metalelor grele,ele fiind folosite cu brio si in tratamentul TBC si in cateva tipuri de diabet.

Daca ouale de prepelita sunt introduse in alimentatie copiilor acestia sunt mai putin predispusi la boli infectioase,la barbati ajuta foarte mult la potenta sexuala,iar pentru femei ouale de prepelita ajuta la textura pielii facand-o mai fina,si la intarirea firelor de par,de aceea ouale de prepelita sunt folosite cu brio si in cosmetice.

Ouale de prepelita se consuma crude dimineata pe stomacul gol este cel mai indicat pentru un efect maxim,dar se pot consuma si fierte dimineata pe stomacul gol.Pentru ridicarea imunitatii si cure de detoxifiere se recomanda ouale de prepelita.

AVANTAJE:

In oul de prepelita gasim proteine digestibile,100 gr de oua de prepelita contin 13,50 gr de proteina(mult fata de oul de gaina si rata).Datorita mineralelor,vitaminelor si acizilor grasi oul de prepelita este eficient pentru sistemul nervos,memorie,tonus muscular,imunitate,anemii,alergii si ajuta foarte mult in tratarea multor boli(ele fiind recomandate si in timpul sarcinii).
Consumarea zilnica a galbenusului din oul de prepelita s-a demonstart ca previne imbatranirea cu 45%,acest lucru se datoreaza luteinei prezente in galbenusul oului de prepelita.

✅Energie-159 kcal 
✅Proteine-13.06 g 
✅Lipide-11.07 g 
✅Acizi graşi monosaturati-4.325 g 
✅Acizi graşi polisaturaţi-1.325 g 
✅Acizi graşi saturaţi-3.555 g 
✅Calciu-65 mg 
✅Fier-3.66 mg 
✅Magneziu-14 mg 
✅Fosfor-225 mg 
✅Zinc-1.46 mg 
✅Potasiu -135 mg 
✅Vit. B-6-0.16mg 
✅Vitamina E-1.09 mg 
✅Vitamina A-544 IU 
✅Vitamina K-0.4 ug 
✅Vitamina D-56 IU 
✅Thiamin (vit B1)-0.14 mg 
✅Riboflavin (vit. B2)-0.78 mg 
✅Niacin (vit. B3)-0.16 mg 
✅Acif folic (vit. B9)-67 ug 
✅Vitamina B-12-1.57ug

Beneficiile oualelor de prepelita:

Regleaza colesterolul-deoarece au un continut bogat de colesterol bun,HDL,ele combat efectele colesterolului LDL.Daca o persoana are colesterolul deja marit,se recomanda totusi consumul limitat de oua,chiar daca sunt de prepelita.
Imbunatatesc vederea-datorita concentratiei mare de vitamina A,care are un efect benefic asupra ochiilor si a vederi.Aceasta vitamina previne cataracta.
Stimuleaza cresterea-datorita concentratiei mare de proteina,ouale de prepelita sunt benefice in dezvoltarea tesuturilor musculare,a vaselor de sange si a sistemului osos.Din aceasta cauza ouale de prepelita sunt recomandate copiilor si adolescentiilor.
Ameloriaza si previn alergiile-datorita concentratie mare de proteina ovomucoida,aceasta actioneaza ca un antialergic natural.Ouale de prepelita sun recomandate persoanelor care sufera de congestie nazala,rinoree sau alte simptome specifice reactiilor alergice.
Accelereaza metabolismul-datorita concentratiei mare de vitamina B,ouale de prepelita stimuleaza metabolismul si te ajuta sa iti menti greutatea.
Reduc riscul de pietre la vezica biliara-datorita continutului ridicat de lecitina,acestea impiedica formarea calculilor la nivelul vezicii biliare.
Reduc inflamatia-deoarece ouale de prepelita contin agenti antiinflamatori,ele ajuta in ameliorarea durerilor articulare,a tusei cronice sau a bronsitei.
Informatii rase de prepelite,cresterea prepelitelor pentru incepatori,cura cu oua de prepelita,incubare oua prepelita,furaje prepelite,pui prepelita


Distribuie

Articole Blog

Cura cu oua de prepelita,tratament sau dieta

Cresterea puilor de prepelita

Incubarea oualelor de prepelita

Informatii despre prepelita

Oua de prepelita pentu incubat,material biologic

Carnea de prepelita,valori nutritionale,produs bio

Oua de prepelita Resita,produs bio